Hållbarhet Hälsa och förmåner Nyheter

Välj grönt med Chiquita! Bra för dig, bra för planeten

Hållbarhet Hälsa och förmåner Nyheter

juli 13th 2022 ・ 8 min läsning

När du tänker på Chiquita-bananer tänker du förmodligen på en gul frukt. Och ja, en mogen banan är verkligen utsökt, en underbar smak av tropikerna som gör din dag ännu bättre. Du blir kanske överraskad över att höra att en grön Chiquita-banan inte bara är full av näringsämnen utan den är också anmärkningsvärt mångsidig.

Naturligtvis är grönt miljövänlighetens färg. De människor som inspirerade miljörörelsen valde grönt för att representera den eftersom den gröna färgen betyder natur och friskhet för oss. Det är livets färg, vitalitet, en ny början. Grönt gräs skapar en stark kontrast till det gråa i städerna och vi älskar alla att komma bort från vardagslivet genom att tillbringa tid i naturen, där gröna färger dominerar färgspektrumet. Och vi har vant oss vid tanken att grön mat är bra för oss. Det är ett naturligt tecken på hälsa.

Minskning av koldioxidutsläpp

Chiquita-bananer är perfekta om du bryr dig om ditt koldioxidavtryck. För motsvarigheten till 80 g CO2 innehåller en grön Chiquita-banan massor av näringsämnen, inklusive kalium, vitamin C och vitamin B6 samt massor av fibrer för att hjälpa till att hålla din tarm frisk. Eftersom de odlas i solskenet behöver de inte någon varmhållning, och använder på så vis mycket mindre energi än vissa livsmedel. Och de kan förbli naturligt gröna under ganska lång tid, så att de kan levereras genom mindre energikrävande metoder, till exempel med båt istället för flyg. De kommer till och med i sin egen förpackning! Bananens skal skyddar frukten och det finns inget behov av individuell plastförpackning.

På Chiquita tar vi grönt på allvar. Chiquita hjälper till att skapa en positiv inverkan genom att implementera principerna om hållbarhet i alla sina affärsmetoder under initiativet ”Behind the Blue Sticker”. Vi på Chiquita arbetar vi ständigt för att skapa värde för våra kunder, leverantörer, medarbetare och samhället.

Förra året markerade Chiquita en spännande milstolpe med lanseringen av vårt 30 av 30 initiativ för att minska koldioxidutsläppen, verifierat av SBTi, som fortsätter vårt långvariga engagemang för hållbarhet och positionerar Chiquita i framkant bland fruktföretag i kampen mot klimatförändringar.

Välj grönt

Grönt är bra! Du kommer ofta att se Chiquita-bananer i sin gröna form i butikerna, så att du kan köpa dem och låta dem mogna hemma. Men visste du att du också kan äta Chiquita-bananer när de är gröna? Ja, det kan du, och de är bra för din hälsa. Ät dina Chiquita-bananer gröna och du kommer att få ännu mer fiber än du får från gula — bra för en hälsosam tarm. De är lite mindre söta men kompenserar för det med så många vitaminer och mineraler som en banan kan ha, inklusive vitamin B6, vilket hjälper till att skapa röda blodkroppar och förstärker ditt immunförsvar. Liksom Chiquita-bananer i alla färger är de en bra källa till kalium, med 10 g i en liten banan som ger dig cirka 18 procent av dina dagliga behov. Kalium är avgörande för ditt nervsystem och hjälper till att hålla ditt blodtryck stabilt. De innehåller också en bra dos av C-vitamin, provitamin A och en mängd mineraler också.

Gröna recept från hela världen

Det är inte konstigt att människor runt om i världen älskar sina gröna Chiquita-bananer. Det har till och med blivit mer populärt att använda grönt bananmjöl för recept som är inriktade på paleo-, glutenfri- och spannmålsfri matlagning. Biomassa från gröna bananer (gröna bananer blandade med vatten) har också blivit känt som ett nytt superfood på grund av dess hälsofördelar.

Här är några recept för att väcka aptiten och använda de näringsrika gröna Chiquita-bananerna från din fruktskål:

Chiquita räksallad med grön banan

I Karibien äter folk gröna bananer som grönsaker och älskar dem i sallader som den här. Gröna Chiquita-bananer är en perfekt partner till räkor och ger en vitaminboost till skaldjurens färskhet i denna lätta och läckra sallad.

Stekt marinerad räka med ärtor, ris och stekt grön banan

Om du längtar efter Karibien så kan du prova en middag som kommer direkt från den frodiga tropiska grönskan på öarna med denna rätt med räkor och banan Denna rätt är fullproppad med protein, med gröna Chiquita-bananer som ger gott om fibrer för att hålla din tarm hälsosam.

Hälsosam thailändsk curry-kokossoppa med Chiquita-bananer

I Asien älskar folk sina gröna bananer på många olika sätt, särskilt i curryrätter.

Du kanske aldrig har tänkt på att ha dina Chiquita-bananer i en soppa, men den här thailändska delikatessen får dig att tänka om. Kokos och stekt grön Chiquita-banan utgör en kombination som när du väl har ätit den gör att du kommer att älska detta enkla sätt att lägga till mer vitaminer på din tallrik.

Indisk kycklingcurry med Chiquita-banan, blomkål och spenat

Få lite extra fiber i din kycklingcurry med gröna Chiquita-bananer. Med massor av gröna grönsaker som bidrar till de bioaktiva föreningarna, såsom fenoler och resistent stärkelse, är detta ett kryddigt sätt att få i dig lite godhet.

2022 är året för återhämtning, att komma tillbaka till naturen och ta hand om vår planet, så vilken bättre färg att representera detta än grönt! Genom att lägga till gröna Chiquita-bananer i din kost så tar du inte bara bättre hand om din egen hälsa, utan du kommer också att dela Chiquitas vision om en grönare framtid för vår miljö.

För att lära dig mer om våra hållbarhetsinitiativ, klicka här.

Gå med i Chiquitas community

  • Anpassade receptval: tillgång till avancerade filter, betygsätt recept, spara dina favoriter i ditt personliga bananutrymme.
  • Privilegierad tillgång till speciella giveaways och tävlingar
  • Ställ in dina kostpreferenser och spara dina mest omtyckta livsstilsartiklar.

Följ med oss!

Gå med i Chiquitas community och få tillgång till ditt personliga bananutrymme!

Copy link