Den godaste bananen av högsta kvalitet | Chiquita-bananer

bästa banan

Även om vi är 150 år gamla är Chiquita-varumärket starkare än någonsin! På Chiquita strävar vi alltid efter att leda med vår vision för framtiden, och för det ändamålet är vi stolta över att säga att hållbarhet och miljöskydd är bland våra högsta prioriteringar.

Den godaste bananen av högsta kvalitet

Vårt ledarskapsteam är starkt investerat i sätt att stödja våra affärsmål samtidigt som vi skyddar planeten. Våra initiativ omfattar hållbart jordbruk, biologisk mångfald, jämställdhet, kvinnors egenmakt, samt sätt att stärka vår kommersiella leverantörsbas, förbättra förpackningsanläggningar, ta kontroll över vår logistik och frakt och återlansera nya varumärkespositioneringar.

Hållbarhet. Det är vad som ligger bakom det blå klistermärket

”Denna etikett på utsidan visar att insidan är bästa möjliga.”

I över 70 år har våra ikoniska blå klistermärken varit stämpeln på högkvalitativ frukt, en hyllning tillglädje och ett sätt att hjälpa till att berätta vår hållbarhetshistoria.
Under årens lopp har Chiquita skapat många roliga versioner av det blå klistermärket i begränsad upplaga, för att belysa fitness, konstverk av fans, relevanta problem och unik design som skapats av kända konstnärer som Romero Britto.

Upptäck alla Chiquitas blå klistermärken i begränsad upplaga!

UPPTÄCK

Kvalitet finns i vårt DNA – från frö till hylla

En av anledningarna till att Chiquita är känt som världens bästa bananvarumärke är på grund av vårt laserfokus på att tillhandahålla produkter av högsta kvalitet till våra konsumenter. Vårt team, medarbetarna bakom vårt klistermärke, är verkligen det som gör våra produkter så speciella.

● Investering i fruktskydd

● Program för hållbart jordbruk

● Utveckling av förpackningsanläggningarnas infrastruktur

● Pågående förpackningsförbättringar

● Nyägda fartyg och hamnmodernisering

● Förnyad containerflotta

Bananer är jordens mest kända frukt!

Har du någonsin funderat över meningen med livet? Och kanske varför bananer är böjda och inte raka? Tja, vi kan inte hjälpa dig med meningen med livet, men vi kan berätta varför bananer är böjda och ge dig en anledning att le! Trumvirvel, tack … Det är på grund av solen! Bananer är böjda så att de kan få så mycket solljus som möjligt …

LÄS MER

Våra hållbarhetsinitiativ

På Chiquita är hållbart jordbruk och miljöskydd alltid i fokus. När naturen och tyngdkraften har gjort sitt i skapandet av våra bananer ser våra skickliga medarbetare till att Chiquita-bananerna i din fruktskål är av optimal kvalitet och framför allt hållbara. Varje Chiquita-banan genomgår en rad strikta kvalitetskontroller innan den tilldelas det ikoniska blå klistermärket för att se till att den levereras till dig på det mest hållbara sättet.

Vårt ikoniska blå klistermärke står för vårt engagemang för hållbarhet och miljöskydd, och inspirerar oss också att göra bra ifrån oss och att ge tillbaka. Med hållbart jordbruk, biologisk mångfald, kvinnors egenmakt och jämställdhet i centrum för allt vi gör ser vi till att våra anställda är glada, friska och motiverade genom hela leveranskedjan.

Jämställdhet och kvinnors egenmakt

Jämställdhet är en betydande utmaning för bananplantagerna i Latinamerika. I denna arbetsintensiva bransch, vanligtvis belägen på avlägsna gårdar som domineras av män, utsätts kvinnor ofta för våld, diskriminering, hot och sexuella trakasserier. Som ett av världens mest ikoniska bananvarumärken har vi tagit på oss uppgiften att kämpa för kvinnors rättigheter och vi arbetar hårt för att säkerställa att uppförandekoder med nolltolerans införs för att förhindra incidenter.

Chiquita-varumärket och vår världsberömda Miss Chiquita är också starka anhängare av kampen mot bröstcancer, den näst vanligaste cancern för kvinnor runt om i världen.

LÄS MER

Chiquita visar vägen för att bevara den biologiska mångfalden

Chiquita vidtar också beslutsamma åtgärder för att bevara och förbättra den biologiska mångfalden när vi odlar och levererar våra näringsrika bananer:

  1. Vi skyddar och främjar direkt den biologiska mångfalden på våra gårdar. Vi ser till att ingen ytterligare skogsröjning sker för jordbruksexpansion. Sedan 2005 får gårdar inte ha bränt eller skövlat ekosystem av högt värde och de måste skapa naturskyddsområden eller plantera nya träd för att kompensera för skogar som skövlats eller ekosystem som skadats mellan 1999 och 2005.
  2. Produktionen ska begränsas till områden som kan stödja långsiktig odling och mark som inte lämpar sig för detta ändamål ska återställas till sitt naturliga tillstånd.
  3. Vi minimerar vår verksamhets påverkan på den biologiska mångfalden. Vi använder ett antal metoder för att minimera vår påverkan, såsom produktrotation och god jordbrukspraxis, till exempel förebyggande defoliering, skadedjursövervakning och användning av fällor.
  4. Vi utvecklar banbrytande återplanteringspartnerskap med våra intressenter.

Långsiktig hållbarhet. Ingen banan slösas bort!

Bananer är ett viktigt livsmedel för miljontals människor över hela världen. Som en del av vårt engagemang för hållbarhet är Chiquitas mål att se till att ingen frukt kastas bort senast 2020. Även om vissa bananer får fula märken kan de fortfarande användas på ett bra sätt, till exempel kan jordbrukare använda dem för att mata sin boskap.

UPPTÄCK

Följ med oss!

Privilegierad tillgång till särskilda samarbeten,
VIP-evenemang, gåvor och mycket mer.