Fördelar med bananer | Troligtvis världens mest perfekta livsmedel | Chiquita

Chiquita banana

Fördelar med bananer: Kanske världens mest perfekta mat!

Chiquita-bananer är verkligen bland den bästa supermaten. När det gäller nyttiga mellanmål är de verkligen det godaste och mest bekväma. Under det senaste århundradet har bananer blivit en stapelvara i kök över hela världen. Och av goda skäl. Våra gula favoriter är inte bara läckra utan har också en massa hälsofördelar. Dessutom kan de vara det bästa naturliga sötningsmedlet och sockerersättningen för bakning!

Från att stödja våra nervsystem och immunsystem till att tillhandahålla en hel mängd vitaminer och mineraler – bananer är verkligen bland den bästa supermaten. Här är sex anledningar till att bananer förtjänar att kallas ”troligtvis världens mest perfekta livsmedel”.

1. Bananer är fett- och kolesterolfria

Varför är bananer en av de nyttigaste frukterna? Eftersom de är praktiskt taget fria från fett och kolesterol, vilket gör dem till ett nyttigt mellanmål för nästan alla. Chiquita-bananer är också en bra källa till resistent stärkelse, särskilt när de fortfarande är lite gröna. Denna stärkelse kallas ”resistent” eftersom den motstår matsmältning, så våra kroppar smälter den extra långsamt. Detta innebär att mycket färre kalorier kan extraheras från en banan än från en motsvarande mängd kakor eller godis. Om du äter en särskild kost (paleo, glutenfri, mjölkfri, vegansk, Whole30, spannmålsfri, sockerfri eller växtbaserad) är en Chiquita-banan ett bra substitut för ägg, mjöl eller raffinerat socker eftersom det är ett naturligt sötningsmedel.

2. Bananer är en av de bästa kaliumrika frukterna

Bananer är fullpackade med kalium och är verkligen bland den bästa supermaten. Kalium kan hjälpa till att sänka blodtrycket, skydda hjärtat och minska risken för hjärtsjukdomar. Det hjälper också till att stödja nervsystemet och förbättrar muskelfunktionen, så att du kan återhämta dig snabbare efter ett tufft träningspass. Det fina med bananer är att en medelstor banan innehåller hela 400 milligram kalium, nästan 10 procent av det rekommenderade dagliga intaget.

3. Bananer är en utmärkt källa till vitaminer

En annan fördel med bananer är att de är fulla av antioxidanter och viktiga mineraler som riboflavin (vitamin B2), vilket hjälper till att förhindra celltillväxt, anemi, grå starr och till och med spruckna läppar. Vitamin B2 är också viktigt för att upprätthålla kroppens energiförsörjning och hjälper oss att absorbera och aktivera viktiga vitaminer och mineraler. En banan innehåller 35 % av det rekommenderade dagliga intaget av vitamin B6 och en hälsosam mängd mangan, magnesium, vitamin A, järn och koppar. Vitamin E och C är också bra för vårt immunförsvar och håller vår hud föryngrad. Bland den bästa supermaten!

4. Bananer ger ett bra naturligt skydd

C-vitamin är naturens egna allroundvitamin som hjälper oss att upprätthålla ett hälsosamt immunsystem. Det finns cirka 10 milligram C-vitamin i varje banan, så vi tycker att bananer är en riktig hjälte när det gäller att stödja vår kropps naturliga försvar. Chiquita-bananer är ett fantastiskt nyttigt mellanmål eftersom de är fulla av fibrer och den goda typen av lösliga fibrer som är bra för att hålla kolesterolet nere och minska risken för kranskärlssjukdom och typ 2-diabetes.

5. Bananer ger långvarig energi

En annan stor fördel med bananer är deras förmåga att ge oss energi. När vi tränar behöver vi all energi vi kan få. Förutom att vara fullproppade med vitaminer innehåller bananer också enkla kolhydrater, vilket är ett bra sätt att få en snabb energikick, plus att de är ett naturligt sötningsmedel. Oavsett om du ska springa, spela tennis eller ska gå på ett yogapass är bananer ett bra, lättsmält mellanmål före träningen. Eftersom bananer är en otrolig energikälla är det ingen hemlighet att löpare älskar Chiquita-bananer. Chiquita samarbetar med många löpare och maratonlopp runt om i världen, inklusive de berömda loppen i New York, Disney och Aten.

6. Bananer är lätta att öppna

Vet du verkligen hur man öppnar en Chiquita-banan?

Ser du stjälken på bananen som folk alltid försöker öppna, där den skars från växten? Tja, vänd din banan upp och ner och fokusera på spetsen i andra änden. Nyp den mellan pekfingret och tummen – detta kommer att dela bananskalet så att du kan dra ner det. Skala enkelt!

Bananer är verkligen den ultimata snabbmaten, eftersom de kommer i sin egen praktiska förpackning som inte bara är tålig så att de håller sig fina under transport utan också komposterbar!

1 2 3 4 5 6

Vi vill gärna höra från dig!