Hållbarhet

Chiquita lovar ytterligare 10 års skydd till Nogal-reservatet som en hyllning till 20-årsjubileet

Hållbarhet

februari 12th 2024 ・ 5 min läsning

Som en del av uppdraget att värna de samhällen och den mark där Chiquita-bananerna växer har Chiquita åtagit sig att ge ytterligare 10 års skydd åt Nogal-reservatet, enligt det senaste verkställande dekretet från Costa Ricas regering. Nogal-reservatet grundades som ett privat viltreservat efter en gemensam insats mellan Chiquita och några av dess kunder, och firar i år sitt 20-årsjubileum.

Chiquita har arbetat i nästan två decennier med skogskonnektivitet, bevarande av biologisk mångfald och vetenskaplig forskning. Nogal-reservatet skapades 2004 i syfte att utgöra en allians för biologisk mångfald. Reservatet ligger mellan Suciofloden och ett bananplantage i Puerto Viejo de Sarapiqui, Costa Rica. Det består av tre olika skogsområden som sammanbinds genom den lokala biologiska korridoren Nogal-La Selva. Denna konnektivitet är i princip ”motorvägen” mellan skogen och privata skyddsområden som främjar långsiktigt bevarande och biologisk mångfald.

Att lova ytterligare 10 års skydd till Nogal-reservatet är ytterligare ett bevis för att Chiquita är starkt engagerade i att skydda den biologiska mångfalden. Detta dekret gör det möjligt för Chiquita att fortsätta att göra framsteg och inverka positivt på miljön där våra bananer odlas, samtidigt som man strävar efter att vara en modell för samarbeten inom bananindustrin för bevarandet av den biologiska mångfalden.

Peter Stedman, Chiquitas hållbarhetschef

Med stöd från German Society for International Cooperation, Costa Ricas regering, Rainforest Alliance och några av våra kunder har Chiquita genomfört en rad olika hållbarhetsinitiativ för att stödja miljöskydd och utbildning, vilket resulterat i skydd av mer än 720 växtarter och 330 djurarter inom reservatets 257 hektar mark.

Detta dekret är det senaste av många sätt på vilka Chiquita har åtagit sig att upprätthålla sitt engagemang för hållbarhet. I nästan tre decennier har Chiquita varit branschledande inom hållbarhetsarbete tack vare sin ”Behind the Blue Sticker”-approach i verksamheten. För att lära dig mer om Chiquitas miljöarbete kan du läsa vår hållbarhetsrapport, som belyser båda de långvariga initiativ som stöder hållbarhet från jord till bord, inklusive koldioxidreduktionsprogrammet ”30BY30”.

Gå med i Chiquitas community

  • Anpassade receptval: tillgång till avancerade filter, betygsätt recept, spara dina favoriter i ditt personliga bananutrymme.
  • Privilegierad tillgång till speciella giveaways och tävlingar
  • Ställ in dina kostpreferenser och spara dina mest omtyckta livsstilsartiklar.

Följ med oss!

Gå med i Chiquitas community och få tillgång till ditt personliga bananutrymme!

Copy link