Frukostrecept | Smoothierecept | Chiquita-bananer

recept idéer

Övermogna bananer på din köksbänk? Släng dem inte. Använd dem! Vi har en hel klase (hajar du?) läckra bananrecept som gör att du aldrig mer kommer vilja slänga en övermogen banan igen! Föreställ dig smaskigt, saftigt bananbröd eller den gamla klassikern banana split. Vi har något för varje stadium i vår älskade banans liv!

Favorit

Preparation times

Meal Types

Frukost med Chiquita-bananer

Vi vet alla att frukost är dagens viktigaste måltid. Frukost ökar dina energinivåer och hjälper till med viktkontroll och koncentration under hela dagen. Visste du att ordet frukost bokstavligen betyder ”bryta fastan”? Under natten sjunker dina energinivåer, så genom att äta en nyttig frukost på morgonen fyller du på dina glukosnivåer, vilket ger dig energi för dagen. Och det finns inget bättre sätt att börja dagen än med en näringsrik och energifull Chiquita-bananfrukost!

LÄS MER

Nyttiga smoothierecept

För en hälsosam livsstil är smoothies det snabbaste och enklaste sättet att få din dagliga dos av frukt och grönsaker! Dessa nyttiga recept på Chiquita-banansmoothies är sanna frukosthjältar. De är fullpackade med godsaker, redo på ett ögonblick och tillräckligt läckra för att få oss ur sängen på måndagsmorgnarna!

 

LÄS MER

Gratulerar! Du hittade det BÄSTA bananbrödet

Upptäck ett helt universum av recept på bananbröd här! Prova ett eller prova alla – det gjorde vi! Det finns recept för alla preferenser och koster – vegan, vegetarian, glutenfri, sockerfritt med kombinationer av havregryn, kokosnöt, morot, pannkakor, muggkakor, våfflor och mycket mer!

 

Alla våra recept på bananbröd

Övermogna bananer är perfekta för bananrecept!

För alla veganer och vegetarianer är denna gula frukt som gjord för dig. Från veganskt bananbröd och muffins till fruktsallad och desserter – våra veganska recept är nyttiga och smaskiga.

Bananers mognadsstadier

Redo att äta?

Medan delvis gröna bananer är helt säkra att äta når bananen inte sin mognadstopp förrän den har börjat producera bruna fläckar. I det stadiet har majoriteten av stärkelsen omvandlats till socker, vilket ger den högsta nivån av sötma, och därför använder många bananer som naturligt sötningsmedel eller sockerersättning. Den bästa tiden att äta en banan är faktiskt när de flesta skulle anse att den börjat ruttna.

Förvara dina bananer

Bananer håller sig bäst i rumstemperatur i ett öppet utrymme. Att förvara bananer i en plast- eller papperspåse påskyndar mognaden. Du kan sakta ner mognaden genom att förvara bananer i kylskåpet. Frukten kommer att bevaras längre, även om skalet kommer att bli brunare snabbare.

Mogna kontra omogna bananer: Vilka är bättre för dig?

Omogna bananer

  • Fördelar: Till skillnad från gula bananer innehåller gröna eller omogna bananer mindre socker, vilket gör dem idealiska för en kost med lågt sockerinnehåll. Omogna bananer har också en hög halt av resistent stärkelse och probiotiska bakterier som är viktiga för tjocktarmshälsan. Dessutom hjälper denna hjälte din kropp att absorbera näringsämnen, såsom kalcium, på ett mer effektivt sätt.
  • Nackdelar: Om du är ute efter antioxidanter är det bättre att vänta på en något äldre gul banan, eftersom en banans antioxidantnivåer ökar med tiden. Även om vi älskar den höga halten av resistent stärkelse i gröna bananer, kan de ibland leda till uppblåsthet och gas.

Mogna bananer

  • Fördelar: Som nämnts ovan har bananer en högre nivå av antioxidanter ju äldre och mognare de är. Så det är bäst att vänta på att de blir gula om det är vad du är ute efter. Gula bananer är också lättare att smälta eftersom den resistenta stärkelsen blir ett enkelt socker med ett högre glykemiskt index.
  • Nackdelar: För att undvika att förlora mikronäringsämnen när en banan mognar är det bäst att förvara dem i kylskåpet. Om du äter en lågsockerkost är det bäst att undvika mogna bananer eftersom de har en högre sockerhalt än sina yngre gröna vänner.

Slutsatsen? Både gula och gröna bananer är bra! Men de har olika fördelar, så det beror verkligen på vad du är ute efter. Den största skillnaden är att gula bananer har högre sockerhalt och bör undvikas om du äter en lågsockerkost.

PROVA VÅRA RECEPT

Följ med oss!

Privilegierad tillgång till särskilda samarbeten,
VIP-evenemang, gåvor och mycket mer.