De bästa recepten och den bästa bakguiden för bananbröd | Chiquita

bästa banan bröd

När vi tänker på bakade bananer eller bakade bananprodukter, vad dyker upp i huvudet då? Bananbröd såklart! Upptäck de bästa sätten att göra de läckraste versionerna av detta nyttiga mellanmål. Det finns massor av bra recept på bananbröd på vår Chiquita-webbplats och vi tycker att du borde prova dem alla – det har vi gjort! Chiquita-bananer är ett bra komplement till bröd eftersom de ger smak och fukt för ett perfekt nyttigt mellanmål när som helst på dagen.

1 föreslagna recept :

Favorit

Preparation times

Meal Types

Hemligheten till perfekt bananbröd varje gång

  1. Mognad. Ju mognare bananen är, desto saftigare och mer smakrikt blir brödet, så vänta på att bananerna ska mogna. Några bruna fläckar är ännu bättre!
  2. Tillbehör Vad du än kan lägga vantarna på! Oavsett om det är nötter, choklad eller extra frukt – tillsätt det bara och se smakerna nå nya höjder.
  3. Topping. Tänk krämig citrontopping eller rik chokladfondant. Inget bananbröd har någonsin skadats av lite extra sting. Men om du är en bananbrödspurist är det också helt okej med oss!

Kom ihåg att bananbröd är för alla. Oavsett om du är vegan, vegetarian, laktos- eller glutenintolerant eller helt enkelt ett fan av allt som är fullt av fett (!), så har vi ett recept på bananbröd för dig!

Vill du ha saftigt bananbröd? Ju mognare banan desto bättre!

Alla vet att bananerna ska vara supermogna för att bananbrödet ska bli så bra som möjligt. Inte gröna … inte gula … utan gula med några bruna fläckar! Detta gör dem inte bara lättare att mosa, utan de är också sötare och de kommer att göra ditt bananbröd ännu mer saftigt och smakrikt.

Den ultimata guiden till att baka bananbröd

För att få bananbröd med perfekt konsistens ska du försiktigt röra i de våta ingredienserna i de torra. Det är viktigt att inte röra om för mycket eftersom det leder till att gluten utvecklas, och det är det som gör att brödet kan bli segt och gummiaktigt. Så var försiktig och rör inte för mycket!

Låt dig inte frestas att blanda i mer banan än vad receptet säger. Detta kan göra ditt bananbröd känns vått och ofärdigt. Om du har fler bananer än du behöver kan du frysa dem, eller ännu bättre, göra en extra limpa bananbröd och lägga den i frysen!

Att få mjöl-till-bananförhållandet perfekt är nyckeln till att baka ett bananbröd med perfekt fuktighet. Vi rekommenderar att du använder metoden ”skopa upp och jämna ut”. Istället för att skopa mjöl direkt ur påsen med ett mått, vilket kan resultera i att för mycket mjöl trycks ihop i måttet, ska du skopa upp mjölet ur påsen med en sked, lägga det i måttet och sedan använda en platt kant (till exempel en kniv) för att skrapa bort överflödigt mjöl.

Skär inte i bananbrödet med en kniv för att testa om det är klart. Ta istället ett spett och för in det i mitten. Om smeten fortfarande fastnar på spettet ska du grädda i ytterligare fem minuter. Om spettet kommer ut rent eller med bara några smulor så är bananbrödet färdigt!

När ditt bananbröd är ute ur ugnen ska du omedelbart överföra det till ett kylställ för att förhindra att det blir för fuktigt. Och låt dig inte frestas att linda in det i plastfolie för tidigt. Låt det svalna först. För att värma upp ditt bananbröd sätter helt enkelt in det i ugnen (eller mikrovågsugnen) i några minuter när du vill äta det!

Chiquitas kokbok

 

Hur ska du förvara Chiquita-bananbröd?

Här är några tips och tricks för att hålla ditt saftiga bananbröd fräscht och gott i flera dagar. Det perfekta stället att förvara nybakat bananbröd är i en lufttät behållare vid rumstemperatur. Om bananbrödet förvaras i rumstemperatur så håller det sig mjukt och saftigt. Men efter några dagar är det bäst att flytta det till kylskåpet. Eftersom brödet är fullt av mogna bananer har det mycket fukt som så småningom kan leda till mögel. Så se till att flytta ditt bananbröd till kylskåpet innan det blir mögligt. Eller bara sluka det på en dag – det borde inte vara så svårt!

Förvara bananbröd på köksbänken

När du förvarar bananbröd på köksbänken bör du placera det i en plastbehållare med lock. Detta gör att bananbrödet får lite utrymme att andas och förhindrar att det blir fuktigt (vilket kan hända när det är insvept i plastfolie). Det är också en bra idé att placera en pappershandduk i behållaren med bananbrödet. Pappershandduken kommer att absorbera eventuell överflödig fukt och hålla bananbrödet färskt längre.

Förvara bananbröd i kylskåpet

Om du vill förlänga hållbarheten på ditt bananbröd ska du förvara det i kylskåpet. Men se till att linda det tätt i plastfolie för att förhindra att det blir torrt.

Förvara bananbröd i frysen

Visste du att bananbröd går bra att frysa? Så varje gång du bakar bananbröd kan du gärna göra lite extra och förvara det i frysen till senare.

Följ med oss!

Privilegierad tillgång till särskilda samarbeten,
VIP-evenemang, gåvor och mycket mer.