Idrott Matlagningsälskare

Vad ska man äta innan man springer? Bananer såklart!

Idrott Matlagningsälskare

juli 10th 2020 ・ 10 min läsning

Långa sommardagar är den perfekta tiden att få mer motion – och vad är bättre än en trevlig lång cykeltur eller löprunda? Så du kanske undrar: vad ska du äta innan du springer eller cyklar? Tja... Chiquita-bananer såklart!

Bananer är fullpackade med massor av fibrer och bra naturliga sockerarter och erbjuder på så sätt ett stadigt tillskott av energi som idrottare behöver. Dessutom är de förpackade i sitt eget robusta skal och redo att ätas var som helst och när som helst, så de är verkligen det mest mångsidiga och hälsosamma mellanmål som finns.

När det gäller banannäring är bananer verkligen naturens bästa supermat! De ”goda” naturliga sockerarterna som finns i bananer (plus massor av fiber) ger dig den energi du behöver för att ta dig igenom din löprunda eller din cykeltur. Bananer är också fulla av viktiga vitaminer och mineraler som vitamin B6, vitamin C, kalium och magnesium – så de är ett idealiskt mellanmål före träning.

Om du undrar vad som är bäst för din konditionsrutin… löpning eller cykling? Vi säger båda! Allt beror på vad du vill uppnå. Cykling sliter mindre på kroppen, är perfekt för rumpa och lår, och du kan ta dig längre sträckor på kortare tid. Löpning bränner i allmänhet mer kalorier och använder fler muskler men har högre påfrestning och sliter mycket mer på muskler och leder. Båda är mycket bra för din hjärthälsa – så i slutändan handlar det bara om vad du tycker mest om.

Cykling och Chiquita-bananer

Chiquitas Special Edition Fitness-klistermärken, som finns på våra bananer den här månaden, ger massor av användbara fitnesstips för alla. De speciella uppvärmningsklistermärkena kommer att vara det perfekta mellanmålet innan träningen när du förbereder dig för en lång cykeltur eller löprunda.

6 fantastiska bananrecept fyllda med bra banannäring

 

Mindfulness vegansk proteinsmoothiebowl med jordgubbar och Chiquita-bananer

Detta recept på banansmoothie är inte bara en favorit för veganer men för hela familjen, och det är den perfekta måltiden före träningen. Fullpackad med hackade Chiquita-bananer, mandelmjölk, havregryn, jordgubbar, kikärter och jordnötssmör – denna rejäla banansmoothie är verkligen som en måltid i ett glas!

Sumo Squat Beet Chiquitabananpannkakor

Intensiv fysisk träning kräver rätt näring för att ge bränsle åt hårt arbetande muskler. Dessa hälsosamma och rejäla bananpannkakor är fyllda med energi och smak – och är bra som både ett mellanmål både före och efter träningen.

No-Bake proteinbars med nötsmör och Chiquita-bananer

Dessa smaskiga bars som inte behöver bakas i ugnen, är lätta att tillaga och fyllda med nötter och dadlar vilket gör dem till en bra källa till protein och viktiga näringsämnen för en aktiv livsstil. De är också i bekväm fickstorlek vilket gör dem till ett idealiskt mellanmål före träningen eller för en frukost på språng!

Snap Chiquita proteinbars med smak av bananbröd

Dessa läckra bars ger den omisskännliga söta smaken av Chiquita-bananbröd till en praktisk godsak i fickformat fylld med honung och nötter – ett oemotståndligt mellanmål före träning eller som energiboost när som helst på dagen.

Proteinshake med Chiquita-bananer efter träningen

Detta hälsosamma mellanmål efter träningen kombinerar en rad viktiga vitaminer och mineraler med en god portion protein från havregryn, bananer och jordnötssmör för att regenerera och fylla på din kropp efter ett hårt träningspass.

Jordnötssmör och Chiquita Banana Warm-Up Shake

Det ultimata mellanmålet före träningen! Denna kraftfulla shake ger dig en rejäl boost av långvarig energi, med massor av protein och naturliga sockerarter, för att ge dig bränsle för att ta dig igenom ditt träningspass och därefter.

Oavsett om du bestämmer dig för att löpning eller cykling är bäst för dig, är en Chiquita-banan eller ett av våra hälsosamma träningssnacks den perfekta följeslagaren för din konditionsträning. Med sin fantastiska smak, fiber och långvariga energitillförsel är Chiquita-bananer de perfekta tilltuggen före träningen (och även efter träningen!)

 

Om du vill veta mer kan du besöka https://www.chiquita.com.

Gå med i Chiquitas community

  • Anpassade receptval: tillgång till avancerade filter, betygsätt recept, spara dina favoriter i ditt personliga bananutrymme.
  • Privilegierad tillgång till speciella giveaways och tävlingar
  • Ställ in dina kostpreferenser och spara dina mest omtyckta livsstilsartiklar.

Följ med oss!

Gå med i Chiquitas community och få tillgång till ditt personliga bananutrymme!

Copy link