Fördelar med att äta de bästa bananerna | Chiquita

banan fördelar

Är bananer bra för dig? Självklart! Chiquita-bananer är ett av de bästa nyttigaste mellanmålen och en riktig supermat. Visste du att det vetenskapliga namnet för bananer är ”musa sapientum” eller ”de vise männens frukt”. Och med tanke på alla fördelar bananer har (de innehåller fiber, kalium och vitamin B6) håller vi verkligen med om att det är klokt att äta så många man bara kan. Fördelarna med bananer är helt galna, banan är verkligen en supermat!

Our fruits

Quite possibly the world’s most perfect food

Chiquita class extra

Nature’s energy boost!

Nyttiga mellanmål? Chiquita-bananer har din rygg.

Letar du efter nyttiga mellanmål som är fyllda med hälsofördelar, den bästa smaken och utmärkt kvalitet? Ta då en Chiquita-banan och njut av världens mest perfekta supermat. Varför är bananen så perfekt, kan man fråga sig. Bananer är bland den bästa supermaten. Bananer är perfekta för allmänt småätande och smidiga mellanmål för barn, och är en källa till viktiga B6-vitaminer. Bananer är också en av de bästa kaliumkällorna i fruktform, vilket gör dem viktiga för att upprätthålla normalt blodtryck och normalt fungerande nervsystem.

Kolla in mer om våra bananer här för att se vad som gör Chiquita-bananer till det bästa nyttigaste mellanmålet.

LÄS MER

Banannäring – vad finns det att inte älska?

Vilka är de andra fördelarna med bananer? De kan faktiskt få dig att må bra! Dopamin från bananer kanske inte korsar blod-hjärnbarriären för att lyfta ditt humör, men de fungerar som kraftfulla antioxidanter. Faktum är att det finns flera antioxidantiska flavonoider i bananer – framför allt katekiner – som har kopplats till olika hälsofördelar. Bananer, som varken innehåller fett eller kolesterol, passar bra till allmänt småätande.

LÄS MER

1. Bananer är fett- och kolesterolfria

Varför är bananer en av de nyttigaste frukterna? Eftersom de är praktiskt taget fria från fett och kolesterol, vilket gör dem till ett nyttigt mellanmål för nästan alla. Chiquita-bananer är också en bra källa till resistent stärkelse, särskilt när de fortfarande är lite gröna. Denna stärkelse kallas ”resistent” eftersom den motstår matsmältning, så våra kroppar smälter den extra långsamt. Detta innebär att mycket färre kalorier kan extraheras från en banan än från en motsvarande mängd kakor eller godis. Om du äter en särskild kost (paleo, glutenfri, mjölkfri, vegansk, Whole30, spannmålsfri, sockerfri eller växtbaserad) är en Chiquita-banan ett bra substitut för ägg, mjöl eller raffinerat socker eftersom det är ett naturligt sötningsmedel.

2. Bananer är en av de bästa kaliumrika frukterna

Bananer är fullpackade med kalium och är verkligen bland den bästa supermaten. Kalium kan hjälpa till att sänka blodtrycket, skydda hjärtat och minska risken för hjärtsjukdomar. Det hjälper också till att stödja nervsystemet och förbättrar muskelfunktionen, så att du kan återhämta dig snabbare efter ett tufft träningspass. Det fina med bananer är att en medelstor banan innehåller hela 400 milligram kalium, nästan 10 procent av det rekommenderade dagliga intaget.

3. Bananer är en utmärkt källa till vitaminer

En annan fördel med bananer är att de är fulla av antioxidanter och viktiga mineraler som riboflavin (vitamin B2), vilket hjälper till att förhindra celltillväxt, anemi, grå starr och till och med spruckna läppar. Vitamin B2 är också viktigt för att upprätthålla kroppens energiförsörjning och hjälper oss att absorbera och aktivera viktiga vitaminer och mineraler. En banan innehåller 35 % av det rekommenderade dagliga intaget av vitamin B6 och en hälsosam mängd mangan, magnesium, vitamin A, järn och koppar. Vitamin E och C är också bra för vårt immunförsvar och håller vår hud föryngrad. Bland den bästa supermaten!

4. Bananer ger ett bra naturligt skydd

C-vitamin är naturens egna allroundvitamin som hjälper oss att upprätthålla ett hälsosamt immunsystem. Det finns cirka 10 milligram C-vitamin i varje banan, så vi tycker att bananer är en riktig hjälte när det gäller att stödja vår kropps naturliga försvar. Chiquita-bananer är ett fantastiskt nyttigt mellanmål eftersom de är fulla av fibrer och den goda typen av lösliga fibrer som är bra för att hålla kolesterolet nere och minska risken för kranskärlssjukdom och typ 2-diabetes.

5. Bananer ger långvarig energi

En annan stor fördel med bananer är deras förmåga att ge oss energi. När vi tränar behöver vi all energi vi kan få. Förutom att vara fullproppade med vitaminer innehåller bananer också enkla kolhydrater, vilket är ett bra sätt att få en snabb energikick, plus att de är ett naturligt sötningsmedel. Oavsett om du ska springa, spela tennis eller ska gå på ett yogapass är bananer ett bra, lättsmält mellanmål före träningen. Eftersom bananer är en otrolig energikälla är det ingen hemlighet att löpare älskar Chiquita-bananer. Chiquita samarbetar med många löpare och maratonlopp runt om i världen, inklusive de berömda loppen i New York, Disney och Aten.

6. Bananer är lätta att öppna

Vet du verkligen hur man öppnar en Chiquita-banan?

Ser du stjälken på bananen som folk alltid försöker öppna, där den skars från växten? Tja, vänd din banan upp och ner och fokusera på spetsen i andra änden. Nyp den mellan pekfingret och tummen – detta kommer att dela bananskalet så att du kan dra ner det. Skala enkelt!

Bananer är verkligen den ultimata snabbmaten, eftersom de kommer i sin egen praktiska förpackning som inte bara är tålig så att de håller sig fina under transport utan också komposterbar!

1 2 3 4 5 6

Det bästa mellanmålet före och efter träningen

Jobbar du hårt för att gå ner i vikt och komma i form? Prova bananer som ett mellanmål före eller efter träningen. Bananer kan vara söta, men en hel medelstor Chiquita-banan innehåller bara cirka 110 kalorier, vilket gör bananer till ett mellanmål med lågt kaloriinnehåll och bra supermat som passar när man vill gå ner i vikt!

Chiquita-bananer är också en bra källa till resistent stärkelse, särskilt när de fortfarande är lite gröna. Denna stärkelse kallas ”resistent” eftersom den motstår matsmältning så våra kroppar smälter den långsammare. Detta innebär att våra kroppar extraherar mycket färre kalorier från en grönaktig banan än från en motsvarande mängd söta livsmedel som kakor eller godis.

 

Fem fantastiska mellanmål före träningen

Varför är annars bananer den hälsosammaste frukten? De är fulla av fibrer!

Bananer hyllas som den bästa supermaten av många skäl. Deras goda nivå av fibrer och fetter som är bra för hjärtat gör att du känner dig mätt längre, vilket är bra om du ska gå ner i vikt (och anledningen till att Chiquita-bananer är en del av många detox- och viktminskningsplaner). Fibern är också en speciell typ av fiber – löslig fiber – som driver ner det dåliga kolesterolet och minskar risken för kranskärlssjukdom och typ 2-diabetes.

Bananer kan underlätta matsmältningen och hjälpa till att tackla gastrointestinala problem (tack vare en hälsosam mängd lösliga fibrer), och deras naturliga sockerarter ger en långvarig energikick. För en hälsosam kost som du kommer att följa med glädje, prova våra smaskiga och superenkla recept på bananbröd och andra frukostrecept!

De bästa nyttiga mellanmålen för idrottare!

Om du är en idrottare är bananer verkligen det nyttigaste mellanmålet. Bananernas näringsvärde är oslagbart, och när du idrottar behöver du så mycket energi du bara kan få. Bananer innehåller också enkla kolhydrater som är ett bra sätt att få en snabb energikick. Oavsett om du äter mellanmål för viktminskning, äter mellanmål generellt eller om du behöver ett nyttigt mellanmål som bränsle för din träning, har bananer allt du behöver!

När det gäller allmänna hälsofördelar vinner bananer överlägset jämfört med många processade mellanmål. De innehåller ett ”bra” naturligt socker (fruktos) och en generös portion fibrer som innebär att själva frukten smälts och absorberas långsamt, vilket förhindrar den fruktade sockerkicken och efterföljande krasch.

LÄS MER

Kan bananer skydda ditt immunförsvar?

Banannäring – det är en riktig grej! Enligt Linus Pauling Institute behöver immunsystemet tillräckligt med protein, essentiella fettsyror och minst 11 vitaminer och mineraler som arbetar tillsammans för att hållas friskt. En medelstor banan, som är 17 till 20 cm lång, har 2 % av det rekommenderade dagliga intaget av 5 av de 11 näringsämnena: järn, zink, A-vitamin, selen och protein. Det ger också större mängder av fyra andra näringsämnen som är nödvändiga för ett normalt immunförsvar.

Sex bra skäl att välja Chiquita-bananer till ditt barn

Visste du att du kan blanda alla möjliga olika livsmedel med bananer till ditt barn? Du kan till exempel blanda bananer med risgröt, äppelmos, morotspuré (eller vilken grönsakspuré som helst) för en naturligt söt och lättsmält måltid till ditt barn. Och det är en smak de förmodligen redan älskar!

LÄS MER

Följ med oss!

Privilegierad tillgång till särskilda samarbeten,
VIP-evenemang, gåvor och mycket mer.