Matlagningsälskare
december 2nd 2020 ・ 5 min läsning
Recept på bananbröd är vanligtvis flexibla, men det finns ett hemligt antal när det kommer till hur många bananer du behöver för det perfekta bananbrödet...
Ofta kan bakning vara en exakt vetenskap som kan kännas lite skrämmande – särskilt för nybörjare. Det som är så bra med bananbröd och som står i många recept är att de är flexibla när det kommer till hur många bananer och vilken typ som ska användas. Det finns ett hemligt antal av hur många bananer du behöver för det PERFEKTA bananbrödet – men du måste läsa vidare för att ta reda på det!
Många tror att “ju mognare desto bättre” gäller när man ska baka bananbröd. Men sanningen är att du verkligen kan använda vilken banan som helst – så länge de inte är supergröna. Om dina bananer är bruna (eller till och med svarta) så kan du skala och frysa dem för att använda dem senare i alla recept på bananbröd. Mogna bananer tenderar att vara sötare – så många recept kräver “övermogna” bananer – men det är egentligen inte nödvändigt.
Om dina bananer inte är så mogna som du vill att de ska vara för ditt recept på bananbröd kan du alltid lägga dina mindre mogna (mer gröna) bananer i ugnen på 150 °C i 20 minuter för att mjuka upp dem lite.
Det bästa sättet att förvara dina Chiquita-bananer är i en fruktskål eller på en hängande krok i rumstemperatur. Lägg aldrig en grön banan i kylskåpet, eftersom den inte kommer att mogna och dess skal blir svart. Om du vill förhindra att dina bananer blir bruna för snabbt kan du köpa lite tid genom att täcka kronan (där bananerna går samman) i aluminiumfolie.
Du har kommit fram till den viktigaste delen på sidan! Chiquitas största hemlighet för det perfekta bananbrödet är… trumvirvel… vårt eget “Chiquitas bästa bananbrödsrecept“. Detta klassiska recept på bananbröd har det perfekta antalet bananer du behöver för att få ett perfekt bananbröd varje gång.
För detta klassiska bananbrödsrecept är FEM det “magiska antalet” bananer i standardstorlek som du behöver. Receptet kräver fyra mycket mogna bananer för smeten och en helt mogen banan för toppingen. För de fyra mycket mogna bananerna, ju brunare skal desto bättre. För den fullt mogna bananen är en frukt med ett ljusgult skal eller några “sockerfläckar” perfekt. Du kommer även att behöva:
5 msk solrosolja
1½ kopp vetemjöl
¾ kopp strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 nypa salt
Så nu vet du det hemliga antalet bananer som behövs för att göra (Chiquitas) bästa bananbröd! Och för att inte tala om några praktiska tips om hur man fryser bruna bananer och får gröna bananer att mogna om det behövs. Gå nu ut och köp en klase eller två av Chiquita-bananer och börja baka. Du kan känna dig trygg med oss!
Gå med i Chiquitas community och få tillgång till ditt personliga bananutrymme!