Matlagningsälskare

Det bästa bananbrödet: Hur många bananer behöver du?

Matlagningsälskare

december 2nd 2020 ・ 5 min läsning

Recept på bananbröd är vanligtvis flexibla, men det finns ett hemligt antal när det kommer till hur många bananer du behöver för det perfekta bananbrödet...

Ofta kan bakning vara en exakt vetenskap som kan kännas lite skrämmande – särskilt för nybörjare. Det som är så bra med bananbröd och som står i många recept är att de är flexibla när det kommer till hur många bananer och vilken typ som ska användas. Det finns ett hemligt antal av hur många bananer du behöver för det PERFEKTA bananbrödet – men du måste läsa vidare för att ta reda på det!

Hur mogna ska mina bananer vara?

Många tror att ”ju mognare desto bättre” gäller när man ska baka bananbröd. Men sanningen är att du verkligen kan använda vilken banan som helst – så länge de inte är supergröna. Om dina bananer är bruna (eller till och med svarta) så kan du skala och frysa dem för att använda dem senare i alla recept på bananbröd. Mogna bananer tenderar att vara sötare – så många recept kräver ”övermogna” bananer – men det är egentligen inte nödvändigt.

Vad händer om jag inte har fullt mogna bananer?

Om dina bananer inte är så mogna som du vill att de ska vara för ditt recept på bananbröd kan du alltid lägga dina mindre mogna (mer gröna) bananer i ugnen på 150 °C i 20 minuter för att mjuka upp dem lite.

Hur ska jag förvara mina bananer?

Det bästa sättet att förvara dina Chiquita-bananer är i en fruktskål eller på en hängande krok i rumstemperatur. Lägg aldrig en grön banan i kylskåpet, eftersom den inte kommer att mogna och dess skal blir svart. Om du vill förhindra att dina bananer blir bruna för snabbt kan du köpa lite tid genom att täcka kronan (där bananerna går samman) i aluminiumfolie.

Hur gör jag det perfekta bananbrödet?

Du har kommit fram till den viktigaste delen på sidan! Chiquitas största hemlighet för det perfekta bananbrödet är… trumvirvel… vårt eget ”Chiquitas bästa bananbrödsrecept”. Detta klassiska recept på bananbröd har det perfekta antalet bananer du behöver för att få ett perfekt bananbröd varje gång.

För detta klassiska bananbrödsrecept är FEM det ”magiska antalet” bananer i standardstorlek som du behöver. Receptet kräver fyra mycket mogna bananer för smeten och en helt mogen banan för toppingen. För de fyra mycket mogna bananerna, ju brunare skal desto bättre. För den fullt mogna bananen är en frukt med ett ljusgult skal eller några ”sockerfläckar” perfekt. Du kommer även att behöva:

5 msk solrosolja

1½ kopp vetemjöl

¾ kopp strösocker

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 tsk kanel

1 nypa salt

  • Steg 1: Värm ugnen till 180 °C/350 °F. Detta är en klassisk standardtemperatur för många bakrecept.
  • Steg 2: Mosa de fyra mycket mogna Chiquita-bananerna med en gaffel i en skål och vik sedan helt enkelt in resten av ingredienserna tills de är väl blandade. Detta är en av de bästa sakerna med detta recept. I andra recept skulle du behöva två eller till och med tre separata skålar – en för den mosade bananen och ytterligare två för de våta och torra ingredienserna – men det här receptet är väldigt enkelt och med mindre röra att städa upp!
  • Steg 3: Häll smeten i en kakform klädd med bakplåtspapper. För att få den klassiska bananbrödsformen behöver du en vanlig brödform. Idag finns det massor av bra non-stick och till och med silikonformar på marknaden men vi rekommenderar fortfarande att du klär formen för att enkelt kunna ta ut brödet ur formen.
  • Steg 4: Skala bananen som du sparade för toppingen och skär den på längden. Placera försiktigt de två bitarna ovanpå smeten och grädda i cirka 50–60 minuter. För att testa om brödet är klart, använd en tandpetare eller sticka och tryck ner den i mitten av bananbrödet – är den torr när du drar ut den så är det klart!

Så nu vet du det hemliga antalet bananer som behövs för att göra (Chiquitas) bästa bananbröd! Och för att inte tala om några praktiska tips om hur man fryser bruna bananer och får gröna bananer att mogna om det behövs. Gå nu ut och köp en klase eller två av Chiquita-bananer och börja baka. Du kan känna dig trygg med oss!

Gå med i Chiquitas community

  • Anpassade receptval: tillgång till avancerade filter, betygsätt recept, spara dina favoriter i ditt personliga bananutrymme.
  • Privilegierad tillgång till speciella giveaways och tävlingar
  • Ställ in dina kostpreferenser och spara dina mest omtyckta livsstilsartiklar.

Följ med oss!

Gå med i Chiquitas community och få tillgång till ditt personliga bananutrymme!

Copy link