Matlagningsälskare Skolstarten

Bananer på en budget! Prisvänliga recept för skolstarten

Matlagningsälskare Skolstarten

september 13th 2022 ・ min läsning

Skolstarten kan vara en spännande tid för de flesta, men med det kommer planering för skolåret. Föräldrar ser ofta inte fram emot de ekonomiska utmaningar som skolstarten innebär och de utgifter som den medför. Nya kläder, skor, böcker, frisyrer, sportutrustning med mera! Sammantaget kan augusti bli dyrt för många. Men något som inte behöver bli dyrt är barnens mellanmål. Att använda Chiquita-bananer i några enkla recept kan ge hälsosamma och näringsrika mellanmål som barnen vill ha mer av utan att det höjer din matbudget.

Som ett alternativ till att köpa plastförpackade, dyra, sockerrika mellanmål så kan du göra gott på både hälso- och finansavdelningen och använda Chiquita-bananer med bara några ingredienser för att göra dessa goda mellanmål. Fördelen kommer inte bara vara att du spara pengar. Chiquita-bananer är en superfood: en bra källa till den energi som dina barn behöver för ta sig genom skoldagarna och de är fullpackade med viktiga vitaminer och mineraler som hjälper till att driva dem i skolarbetet och leken.

Hälsosamma små bananmuffins med yoghurt

Alla älskar muffins, och särskilt bananmuffins. Våra hälsosamma små Chiquita-bananmuffins med yoghurt är en utsökt start på dagen. Och som ett speciellt plus, för de som har kräsna barn som inte vill närma sig en bit frukt så är Chiquita-bananerna i detta läckra mellanmål dolda. Dessa muffins där man blandar yoghurtens proteinboost med de näringsrika Chiquita-bananerna är den perfekta godbiten till frukost eller mellanmål. Protein ger bränsle för morgonens aktiviteter och bananerna ger kalium. Det är ett naturligt sätt att boosta unga hjärnor då mineralet hjälper nervsystemet att fungera bra.

Hälsosamma no-bake energy bites med banan

Barn behöver bra och hälsosam mat hela dagen för att hålla dem igång. Dessa no-bake energi bites med Chiquita-bananer är också ett perfekt mellanmål på raster och efter skolan. Gör dock en stor sats! Ditt barns vänner kommer att flockas för den boost som dessa godbitar ger dem. Dessa godbitar är enkla att göra men de är fullpackade med bra näring. Till exempel ger de massor av vitamin B6. De får dina barn att orka. Det hjälper deras växande kroppar att använda energi – inte minst deras hjärnor. Och de är perfekta för något uppiggande klockan fyra när barnen blir trötta efter en ansträngande dag.

Lättsaltat bananchips i Air-fryern

Naturligtvis älskar de flesta ungdomar en påse chips som mellanmål men chips kan vara långt ifrån hälsosamt. Här är ett näringsrikt – och gott – alternativ som tar några minuter att göra och sekunder att äta! Man får knapriga chips men inget fett med en påse med dessa Chiquita-bananchips vilket gör dem till ett perfekt hälsosamt mellanmål för dina barn. När de börjar mumsa på dem så kommer alla att vilja ha mer. Om de äter lugnt nog så att ni kan dela en skål så kan du lägga till lite fiber till din egen diet. Chiquita-bananer är en bra källa till det och inget går förlorat eftersom Air-fryern stänger inne all godhet.

Holländska minipannkakor (”Poffertjes”) med banan och jordgubbs-kabobs

Dessa minipannkakor med Chiquita-banankabobs är en godbit som hjälper dina barn att göra sina läxor eller ger en eller två timmar längre lektid efter middagen. De kommer att älska dem antingen som ett välkommet mellanmål eller som efterrätt efter en hälsosam middag. Du behöver inte tillsätta något socker för att göra dessa till en godsak. Chiquita-bananer är naturligt söta!

Vi gissar att dessa recept har inspirerat dig. Så du vet vad du ska göra… köp ett gäng Chiquita-bananer nästa gång du är i affären. Med denna nivå av mångsidighet och god näring kommer du inte att ha några problem med att ge dina barn hälsosamma, budgetvänliga mellanmål som de kommer att älska. Åh, och glöm inte att smaka på det bästa mellanmålet av alla: världens mest populära frukt, en Chiquita-banan, insvept i sin egen perfekta gula jacka. Ingen plastfolie behövs!

Gå med i Chiquitas community

  • Anpassade receptval: tillgång till avancerade filter, betygsätt recept, spara dina favoriter i ditt personliga bananutrymme.
  • Privilegierad tillgång till speciella giveaways och tävlingar
  • Ställ in dina kostpreferenser och spara dina mest omtyckta livsstilsartiklar.

Följ med oss!

Gå med i Chiquitas community och få tillgång till ditt personliga bananutrymme!

Copy link