Ananas
Ananasen har sitt ursprung i södra delen av Brasilien och Paraguay.

Namnet ananas härstammar från Tupi i Brasilien och betyder "frukt med stark lukt".

Det är den mest konsumerade tropiska frukten i Europa efter bananen och dess framgång beror framförallt på dess näringsmässiga egenskaper, dess speciella smak och dess många tillämpningar i beredning av cocktails och matlagning.


För att avsmaka den bäst ska den förvaras i rumstemperatur och läggas i kylskåp först efter att ha rensats och skurits upp. Chiquitas ananas är tillgänglig hela året och är fantastisk både juicad, pressad eller som avslutning på en måltid.

Hur man skär upp en ananas

Klar på två minuter:

15'': skär av bladen och botten
30'': avlägsna skalet
45'' ta bort det fibrösa mittpartiet
60'' skär i klyftor och sedan i skivor



Energi (kcal) 49   Vitaminer     Mineraler (mg)  
Proteiner (g) 0.5  
A (mg)
56  
Kalk
7
Fett (g) 0.2  
C (mg)
36.2  
Järn
0.37
Kolhydrater (g) 12.63        
Magnesium
14
varav socker 8        
Kalium
0.26
Fibrer (g) 1.2        
Natrium
1
* värden per 100g produkt